Broodhaantje glutenvrij palmpasen

Palm palm pasen, ei koerei. Wij maken een broodhaantje, gluten-vrij!
Vind het recept in deze blog.

Glutenvrij en Vegan

Het recept voor dit broodhaantje is heel simpel.
Je krijgt hiermee een lekker zoet broodhaantje, heerlijk om zo te eten.

Normaal gesproken zou ons zoontje op school een broodhaantje maken.
( Ivm. Corona zijn zijn de scholen helaas gesloten).
Hij zit op de vrijeschool. Hier vieren ze Palmpasen.
Nu vieren wij het thuis en bakken wij thuis de broodhaantjes.
Ik bak altijd glutenvrij, dus deze ook.
Omdat ik vanwege Corona zo min mogelijk de deur uit probeer te gaan bestel ik mijn meel en gist online.

Foto van instagram stories

Recept voor 4 broodhaantjes

Baktijd: 25 minuten, 180 graden.

250 gram glutenvrij meel ( Schär Mix B Brot mix )
In apart bakje 2 eetlepels glutenvrij meel om te kneden
7 gram droge gist
thee lepel punt zout
4 glad gestreken eetlepels suiker
( eventueel vervangen voor ander zoetstof zoals honing,
pas hiervoor het water iets naar beneden aan )
200 ml kamer temperatuur water
20 gr olie
4 rozijnen voor de ogen
scheutje plantaardige melk in een bakje om te bestrijken

Werkbeschrijving

Roer eerst alle droge ingrediënten samen goed door.
Voeg de olie en het water toe en roer dit samen met een spatel totdat alles goed bij elkaar kleeft.
Hierna ga je kneden, doe als het nodig is wat meel
aan je handen om plakken te voorkomen.
Kneed een paar minuten stevig door.
Maak 1 bol, snij deze in 4 stukken.
Maak elk stuk langwerpig en druk het iets plat.
Buig het in vorm, snij vervolgens met een mes in het deeg
om vervolgens het haantje verder vorm te geven.
Druk een rozijn in het hoofd.


Bestrijk de broodhaantjes met plantaardige melk

Laat het deeg vervolgens 45 minuten rijzen onder een vochtige doek.
( Ik gebruik er een hydrofiel voor ).

Tegen het einde van de tijd zet je alvast de oven aan op 200 graden.
Plaats onder in de oven ook een ovenvaste bak met een laag water.
Hierdoor worden de broodjes niet te hard.
Zodra de oven is voorverwarmd verlaag je het naar 180 graden en stop je de broodhaantjes in de oven.
Bak de broodhaantjes af in 25 minuten.
(Houd het deeg altijd goed in de gaten, elke oven kan iets hoger of lager van temperatuur zijn.
Als ze geheel goud bruin zijn, zijn ze klaar).

De rozijnen zijn meer voor de sier, ze zijn heel hard geworden.

Laat het broodje iets afkoelen en smullen maar.
Ze zijn heel lekker om zo te eten.
Een 2e dag kan je ze nog even in de oven opwarmen of in een broodrooster doorgesneden roosteren.

Poll op instagram stories gedaan, meerdere hebben op JA gestemd!

Ondanks het corona virus hoop ik toch dat iedereen een fijne paas periode zal hebben!
Maak er zelf iets moois van.
Wij hebben al een palmpaasstok versierd en gaan met pasen eieren in de tuin zoeken.
Natuurlijk gaan wij ook lekker lunchen, ik zal dan weer deze broodjes maken.

Volg mij op InstagramFacebook en Youtube om te zien wat wij allemaal doen.

avatar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.